Având în vedere valorile ridicate de trafic de la acest sfârșit de săptămână, ocazionate și de sărbătoarea Crăciunului, polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au desfășurat o acțiune cu caracter preventiv-informativ în scopul reducerii accidentelor rutiere. Au fost vizate, cu precădere, cauze generatoare de accidente rutiere grave, precum: viteza excesivă, consumul de băuturi alcoolice, substanțe psihoactive sau oboseala la volan.

În această dimineața, rolul polițiștilor nu a fost acela de a sancționa conducătorii auto, ci de a preveni producerea de accidente de circulație, iar pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto, acestora le-au fost oferite cafea și ceai cald, fiindu-le prezentate pliante cu recomandări utile pentru o călătorie în siguranță.

De asemenea, conducătorilor auto le-a fost adus la cunoștință faptul că, simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a vederii, a performanţei şi vigilenţei, în special, acolo unde, carosabilul este acoperit cu gheaţă, zăpadă sau polei.

Polițiștii rutieri sunt permanent la datorie pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere în județul Vâlcea.

Recomandări pentru conducătorii auto:

  • odihniți-vă bine înainte de a porni la drum;
  • dacă nu vă simțiți bine sau suficient de odihniți, nu conduceți;
  • evitați administrarea de medicamente care afectează capacitatea de a conduce autovehicule, dacă intenționați să plecați la drum;
  • etapizați-vă călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a vă odihni;
  • pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule;
  • evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.