Aproape 9 tone de articole pirotehnice destinate uzului exclusiv al pirotehnicienilor au fost indisponibilizate de polițiști, în urma a 11 percheziții efectuate astăzi.

La data de 22 decembrie a.c., polițiștii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat 7 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Vâlcea, într-un dosar de orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Activitățile s-au derulat cu sprijinul echipelor de luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, precum și al specialiștilor criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică.

S-a urmărit identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care ar fi depozitat și comercializat către populație, fără respectarea prevederilor legale, articole pirotehnice destinate uzului exclusiv al pirotehnicienilor (categoriile de pericol F2 și F3).

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate aproximativ 6.650 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile menționate mai sus, în valoare totală de 125.000 de lei.

De asemenea, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară, în județul Ilfov, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept.

Astfel, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 2.194 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4, deținute ilegal, în vederea comercializării în municipiul București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.