Vrei să-ți păstrezi sănătatea?
Vrei să te bucuri de o băutură fină?
Vrei ceva ușor de asortat cu mâncarea care-ți place?
Noi avem răspunsul!

Consumă un vin de calitate și corpul tău îți va mulțumi! Călătoria noastră comună  în minunata lume a vinului începe cu cel mai iubit vin roșu de la noi, din România. Soiul de struguri fetească neagră este soi de struguri negrii pur românesc care face parte din  „Comoara Dacilor”  sau„ Moștenirea Dacilor” , cum vreți voi să îi spuneți, pus în valoare pe piața internațională în ultimii 20 de ani prin efortul comun al mai multor producători români și prin măiestria unor vinificatori de top ai României.

Vinul Fetească Neagră Stonewine 2019

Cu 14,5 % volume alcool se înscrie în galeria vinurilor premium românești cu o personalitate aparte conferită de teritoriul fantastic din sudul Podgoriei Miniș-Maderat ( Podgoria Araduilui ) caracterizat printr-un climat mediteranean și un sol vulcanic cu substrat scheletic format din granit, diorit, gresie fisurată și roci metamorfice ce creează vinuri complexe, intense și vesele ca și oamenii acestor locuri.

Culoarea vinului este de un roșu-rubiniu strălucitor cu reflexe violacee ce-i trădează tinerețea și forța. Buchetul de o intensitate medie exprimă delicatețe și fructuozitate cu note inconfundabile de prune uscate și magiun proaspăt tipice pentru soiul Fetească Neagră la care se adaugă tușe de lemn și scorțișoară datorate maturării în barriq-uri de stejar timp de 18 luni. Gustul este suculent  și bogat în arome fine de fructe negre proaspăt zdrobile : coacăze, mure, afine, cireșe amare, totul elegant ambalat valuri de magiun de prune .

Post-gustul sau „ Povestea Vinului “  debordează de tinerețe și de o fructuozitate rar întâlnită. Aproape nu se percepe alcoolul atunci când este consumat, ci doar nectarul de struguri care face vinul foarte ușor de băut iar sticla se golește foarte repede mai ales dacă o împarți cu prieteni dragi. Am putea spune  că vinul are frumusețea și inocența unei fete tinere de la țară care prinsă-n horă cu bădița roșește puternic atunci când o strânge-n brațe și o vede tot satul …. Cu siguranță acest soi Fetească Neagră are ceva din sufletul românesc care cânta “cu foc” și când plânge și  când se bucură!

Cu ce poți asorta Fetească Neagră Stonewine 2019?
Clasic : carne de porc la grătar , mușchiuleț de porc împănat la cuptor,  cârnați de porc prăjiți în vin
Modern :  mușchi de vită la grătar , platou de brânzeturi măturate inclusiv  gorgonzola sau Roquefort

Dar un vin bun cum e Feteasca Neagră Stonewine 2019 se asortează foarte ușor cu bucățele speciale și pline de culoare pregătite pentru Sfânta Sărbătoare a Crăciunului și pentru Revelion !

Vrei să deguști vinul Fetească Neagră Stonewine ? Cumpără-l chiar azi de pe Nectarul Viilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.