Un nou incendiu a avut loc, joi, la o locomotivă a unui tren de călători care se afla în gara Băbeni, anunță ISU Vâlcea.

„Pompierii vâlceni intervin cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un incendiu izbucnit la locomotiva unui tren de călători, în gara din Băbeni. Din spusele apelantului, nu sunt victime”, a anunțat inițial sursa citată.

Incendiul a fost în final lichidat. Au ars componente de la compartimentul motor al locomotivei, mai precizează pompierii vâlceni.

„O persoană de sex masculin a avut nevoie de îngrijiri medicale (intoxicat cu CO), a primit ajutor medical de la echipajul SMURD și a refuzat transportul la spital. Nu au mai fost alte victime. Pasagerii au fost preluați de altă garnitură”, conform ISU Vâlcea. Cauza probabilă este un scurtcircuit electric.

Conform celor spuse de mecanicul de tren și de seful de tren este vorba de 47 de persoane care călătoreau. La sosirea pompierilor militari persoanele se autoevacuaseră, sub îndrumarea celor două persoane care deserveau trenul.

În urmă cu o săptămână, o altă locomotivă care tracta 19 vagoane cu ţiţei a luat foc în judeţul Satu Mare, fiind nevoie de intervenţia pompierilor.

Potrivit sursei citate, incendiul a avut loc la generatorul de curent al locomotivei, la ieşirea din localitatea Supur.

Astfel de incidente au devenit frecvente în România. La începutul lunii august, un incendiu la locomotiva unui tren de marfă a izbucnit în stația Dumbrăveni din județul Sibiu, pe Magistrala feroviară 300.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.