Aprinderea iluminatului festiv, concerte, deschiderea Târgului de Crăciun şi un spectacol de foc de artificii sunt câteva dintre evenimentele care vor avea loc în seara de 30 noiembrie, la Râmnicu Vâlcea, la startul sărbătorilor de iarnă, au anunţat, vineri, reprezentanţii municipalităţii, conform Agerpres.

Programul manifestărilor dedicate sărbătorilor de iarnă, reunite sub genericul „Decembrie Magic”, a fost aprobat vineri, în şedinţa Consiliului Local Vâlcea, iar bugetul pentru întreaga serie de manifestări a fost estimat la 800.000 de lei.

Evenimentele dedicate sărbătorilor de iarnă vor începe cu spectacolul „Spirit Românesc” ce va avea loc în scuarul „Mircea cel Bătrân”, pe 30 noiembrie, de la ora 17,00.

Spectacolul va cuprinde de reprezentaţia „Noaptea Sfântului Andrei” a Teatrului Municipal „Ariel” şi a Corului Arhiepiscopiei condus de preotul Codruţ Scurtu, urmată de un mini-show muzical al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” şi de un moment artistic „Noi suntem români!” coordonat de profesoara Mariana Ionescu.

Tot în seara de 30 noiembrie va avea loc deschiderea oficială a Târgului de Crăciun şi aprinderea iluminatului festiv, pentru copii fiind pregătite surprize dulci, iar pentru adulţi un pahar de vin fiert.

„Vom continua seara în spirit românesc. Pe scena din Centrul Civic vor urca Nicolae şi Tudor Furdui Iancu, alături de Grupul instrumental „Crai Nou”, într-un recital extraordinar, iar jocul şi voia bună vor fi întreţinute pe acordurile de muzică populară ale îndrăgitei cântăreţe Maria Ghinea. Seara se va încheia cu un spectaculos foc de artificii care să marcheze, aşa cum se cuvine, startul sărbătorilor de iarnă din Râmnic”, a mai anunţat Primăria Râmnicu Vâlcea.

Evenimentele dedicate sărbătorilor vor continua, iar în seara de 5 decembrie va fi aprins iluminatul ornamental al bradului de Crăciun din Scuarul „Mircea cel Bătrân”, vor fi oferite daruri copiilor şi va avea loc spectacolul „Ajunul lui Moş Nicolae”.

Bradul de Crăciun de la Râmnicu Vâlcea a fost adus în această săptămână din masivul Cozia şi are o înălţime de peste 20 de metri.

Un alt spectacol – „Vine, vine Moş Crăciun” – va avea loc în seara de 23 decembrie, iar în seara de 31 decembrie va fi organizat Revelionul 2023, cu foc de artificii şi concerte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.