Pensiunea din oraşul Brezoi care a fost cuprinsă de un incendiu, marţi dimineaţă, a fost controlată, recent, de către comisarii ANPC, dar şi de inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea. Cu o lună înainte de incendiu, activitatea pensiunii fusese temporar suspendată de ANPC după ce comisarii au găsit mai multe nereguli, inclusiv camere de cazare „cu depuneri grosiere de praf, pânze de păianjen, urme de mucegai, instalaţia sanitară cu urme de rugină, uşi deteriorate, saltele cu urme de uzură”.

În ceea ce priveşte controlul făcut de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Sud Oltenia, acesta a avut loc în 28 iunie, după ce, în aceeaşi zi, comisarii au primit o sesizare prin care erau reclamate nereguli în ceea ce priveşte activitatea pensiunii.

Astfel, în urma verificărilor, CRPCR Sud Oltenia a dispus oprirea temporară a activităţii, a dat o amendă de 5.000 de lei şi a aplicat trei avertismente după ce a constatat mai multe nereguli în ceea ce priveşte funcţionarea unităţi de cazare şi a celei de alimentaţie publică.

Printre neregulile constatate de comisari se numără faptul că în bucătărie şi blocul alimentar, preparatele culinare nu aveau etichete corespunzătoare, erau depozitate în vitrina frigorifică destinată răcirii băuturilor răcoritoare, fără a avea grafice de temperatură. De asemenea, spaţiul destinat pregătirii preparatelor culinare şi cel de depozitare pentru alimente nu erau igienizate corespunzător.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au găsit, de asemenea, camere de cazare neigienizate corespunzător, cu depuneri grosiere de praf, pânze de păianjen, urme de mucegai, instalaţia sanitară cu urme de rugină, uşi deteriorate, saltele cu urme de uzură.

Totodată, piscina din proximitatea vilei era menţinută nefuncţională, fără a fi umplută cu apă, cu balustrade rupte şi acces nesigur, iar pe calea de acces către spaţiile de cazare nu exista iluminat stradal, după cum preciza ANPC într-un comunica dat publicităţii la câteva zile după controlul la pensiunea Valahia din Brezoi.

La începutul lunii trecute, şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea a făcut un control la aceeaşi pensiune. Oficiali ai DSP Vâlcea au declarat, marţi, pentru News.ro că unitatea de cazare era închisă pentru reamenajare, ca urmare a deciziei ANPC, şi că la momentul controlului se făceau lucrări de igienizare.

ISU Vâlcea verifică acum dacă pensiunea avea autorizaţiile privind securitatea la incendiu.

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de luni spre marţi, la o pensiune din Brezoi, judeţul Vâlcea, unde erau cazaţi peste 40 de copii. Douăzeci de persoane care rămăseseră blocate pe balcoane din cauza fumului dens au fost salvate de pompieri. În urma incendiului, 16 copii şi un adult au fost transportaţi la spital, majoritatea cu atacuri de panică, iar alţi cinci copii au avut nevoie de oxigen după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.